Voorouders oproepen

image/svg+xml

Use

Een geweldig idee voor de toekomst kan je vinden door in je verleden te wroeten, door kracht, comfort, inspiratie en het begin van 'kennis' te putten uit een evocatie van een gebeurtenis of een plezierige ervaring uit het verleden. Hier zijn enkele tips om met de doden te praten.

Protocol

Stap 1

Word rustig en maak je geest leeg, alsof je je voorbereidt om te mediteren. Ga op een rustige plek zitten waar je niet afgeleid wordt. Sluit je ogen en maak je geest leeg: weer alle angst en alle gedachten. Verschuif je concentratie om je zesde zintuig aan te scherpen.

Als je geen verbinding kunt maken door simpelweg te focussen op het beeld van de overledene, volg dan deze meer gestructureerde stappen op: word je bewust van hoe je je voelt in het huidige moment; observeer de plaats, de tijd en hoe je je voelt (anders kan het moeilijk worden om later weer bij zinnen te komen). Zodra je fysieke bewustzijn afneemt, concentreer je je op de energie die de kamer omringt. Zoek ze niet op, maar blijf openstaan voor andere krachten in de kamer dan jezelf. Als je een aanwezigheid voelt, probeer dan vragen te stellen. Weet dat de eventuele antwoorden niet in de vorm van woorden komen, maar in beelden of emoties.

Stap 2

Vraag om antwoorden op eenvoudige vragen over je toekomst. Maak verbinding met de doden. Deze techniek wordt meestal beoefend door paranormale onderzoekers die met geesten proberen te praten op een plek waar het (mogelijk) spookt.

Ga naar de kamer waar zich de meeste paranormale activiteiten voordoen. Stel eenvoudige vragen die alleen met 'ja' of 'nee' kunnen worden beantwoord en vraag de overledene om op een bepaalde manier te reageren. Geklop (op deur oftafel) en knipperende lichten zijn de meest voorkomende reactiemethoden. Vraag, wat het kloppen betreft, de geest van de kamer om met één klop 'ja' aan te duiden, met twee kloppen, 'nee'.

Stel de overledene een vraag nadat je dit beeld een paar seconden in je geest hebt gehouden. Hou je geest gefocust op het beeld en wacht. Reageer niet zoals je denkt dat die persoon zou reageren. Wees in plaats daarvan geduldig totdat je een reactie krijgt – in geen geval één die uit je eigen hoofd komt. Vraag om een antwoord op simpele vragen.

Variant

  • Je kan ook via mediums gaan. Je kan automatisch schrift of psychografie gebruiken. Je kan op zoek gaan naar een natuurlijk object of element en je overledene uitnodigen om erin te komen leven. (Een protocol dat in de oefening Nightwalk with Guests (p. ) moet worden uitgevoerd.)
  • Vermijd in dit geval vragen die een 'ja'- of 'nee'-antwoord vereisen. Stel jezelf tevreden met verhelderende of cryptische afbeeldingen die je met plezier zal ontcijferen. Gebruik dat wat gekomen is voor nieuwe plannen op de komeet.
  • Hetzelde maar dan in de zweethut, waarbij je probeert de dampwolken te interpreteren.

Inspiratie

Ergens halverwege ons onderzoek ontdekten we Black Quantum Futurism (BQF). https://www.blackquantumfuturism.com

Black Quantum Futurism Collective is een multidisciplinaire samenwerking tussen Camae Ayewa (Rockers!; Moor Mother) en Rasheedah Phillips (The AfroFuturist Affair; Metropolarity) die de intersecties verkent van futurisme, creatieve media, doe-het-zelf-esthetiek en activisme in gemarginaliseerde gemeenschappen, via een alternatief temporeel prisma.

Black Quantum Futurism (BQF) is een nieuwe benadering van de werkelijkheid door de manipulatie van ruimtetijd om zo in mogelijke toekomsten te kijken en/of om ruimtetijd samen te vouwen tot een gewenste toekomst, om zo de realiteit van die toekomst naar hier te brengen. Deze visie en praktijk ontleent haar eigenschappen, principes en kwaliteiten aan de kwantumfysica en zwarte/Afrikaanse culturele tradities van bewustzijn, tijd en ruimte. Vanuit een BQF-kijk op intersectie en tijd zijn verleden en toekomst niet afgesneden van het heden – beide dimensies beïnvloeden ons hele leven, wie we zijn en wie we worden op elk moment van de ruimte-tijd. Door middel van verschillende projecten rond schrijven, muziekmaken, film, visuele kunst en creatief onderzoek verkent het BQF-collectief ook ervaringscycli die persoonlijk, cultureel, familiaal en gemeenschapsgebonden zijn, evenals oplossingen om negatieve cycli om te zetten in positieve cycli, met behulp van artistieke en holistische genezingsmethoden. Het werk richt zich op het herstellen, verzamelen en bewaren van herinneringen, geschiedenissen en verhalen van de gemeenschap.

Testimonies

Ik vraag me vaak af of ik weer in rockgroepen moet gaan spelen, iets wat ik tussen mijn 17de en 40ste deed en dat, met de geboordte van mijn kinderen en een nieuwe relatie tot comfort, verwaterde. Ik had een vriend die gitarist en zanger was. Hij stierf een paar jaar geleden. Ik laat zijn aanwezigheid om me heen dansen en stel hem vragen. Als medium gebruik ik boeken. Ik ga naar de bibliotheek en pak boeken waarvan de titels geïnspireerd lijken op mijn vragen. Ik open ze willekeurig en ik hoor de stem van Frédéric in mijn hoofd, die me fragmenten voorleest. Ik lees vervolgens de signalen.

Anna Cz.

Credits

Anna Cz. schreef dit artikel na het bestuderen van deze wiki https://fr.wikihow.com/communiquer-avec-les-morts